fbpx
De trend van nu patches en pins!
april 27, 2017
Zoveel spaarpotten… welke kies je?
augustus 18, 2017

Hoe vind je een passende zonnebril?

Hoe vind je een passende zonnebril?Hoe vind je een passende zonnebril? Tips van FAME-musthaves uit Deventer

Zonnebrillen passen: you hate it or you love it! Rond of recht: welke past het best bij de vorm van je gezicht?  Zonnebrillen zijn er in overvloed, maar niet elk model staat je even goed. Hoe vind je nu een exemplaar dat je even hard doet stralen als de zon zelf? Dus, Hoe vind je een passende zonnebril? Tips van FAME-musthaves uit Deventer:

Zoek je tegenpool

Opposites attract en dat geldt zeker en vast voor je zonnebril. Ga daarom op zoek naar een zonnebril met een compleet andere vorm dan die van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een ronder gezicht, dan past een hoekige of vierkante zonnebril perfect bij je gezichtsvorm.

Creëer balans

Kijk in de spiegel en bepaal waar het ‘zwaarste’ punt van je gezicht ligt. Heb je een breder voorhoofd en een fijne kin, dan kies je voor een fijner kader voor je zonnebril zodat je voorhoofd niet extra wordt benadrukt. Is je gezicht smaller van boven en breder beneden, dan kun je voor een zwaardere montuur of een grotere bril kiezen.

Kies de juiste grootte

De grootte van je bril is eigenlijk nog belangrijker dan de vorm van je bril. Heb je een fijn gezicht, kies dan ook voor een kleiner model. Een zogenaamde grote ‘pilotenbril’ of brillen met een zware montuur verzwaren te veel. Heb je een gezicht met duidelijke jukbeenderen en een uitgesproken kaaklijn? Dan kun je natuurlijk wel voor een groot exemplaar kiezen.

Never change a winning team
Voor je op speurtocht gaat, doe je er goed aan om nog eens door je oude vakantiefoto’s te bladeren, hoe ouder, hoe beter! Op die manier kijk je objectief naar de vorm van je zonnebril en zie je beter welke vorm en wat voor montuur het best bij je gezicht past. Daarna kun je meteen op zoek naar een nieuwer model in een ander soort materiaal of in een andere kleur.

Pas, pas en pas
Hoe mooi een zonnebril ook lijkt, je bent pas zeker dat de bril je goed staat zodra je hem probeert. Let daarop niet alleen op de montuur en de vorm, maar ook op de maat van de bril. Spant de bril te fel of schuift de bril gemakkelijk naar voor? Dan heb je een andere maat nodig!

 

Bij FAME-musthaves vind je van april t/m oktober tientallen verschillende typen brillen. Allerlei vormen, kleuren en allemaal voor slechts € 6,95 per stuk (prijs 2017).  Je moet er wel voor naar de winkel komen, want de brillen zijn niet online beschikbaar.

Comments are closed.

//]]>