fbpx

Koektrommel Pancho Fairtrade Mexico met sombrero als deksel versie-04

 49.99

Uitverkocht

Uitverkocht

Deze vrolijke en bontgekleurde koektrommel of koek pot is handgemaakt en handbeschilderd in Mexico. Elk stuk is dus uniek. De Mexicaan waarop deze voorraad pot is gebaseerd draagt een oranje broek en een jas met groene mouwen. De rest is vrolijk bontgekleurd.
De sombrero is de deksel van deze pot. De koektrommel is gemaakt van aardewerk en is na het schilderen geglazuurd. De trommel is Fairtrade.
Afmetingen: 22 cm breed, 23 cm hoog en 20 cm diep

De fairtrade collectie van Esperanza bestaat uit hand beschilderde decoratieve artikelen. De 500-jarige traditie zorgt voor sterke producten.
Mexicaanse vrouwen beschilderen het keramiek met met de hand, naar eigen ontwerp. Geen product is daardoor hetzelfde.
Het basismateriaal bestaat uit lokaal gevonden klei, die verwerkt wordt in mallen. Na het drogen gaan de producten in een oven waarbij ze onder 1100 graden worden gebakken. Hierdoor wordt een laag glazuur opgebracht waarop gedecoreerd wordt. De producten gaan opnieuw de oven in waardoor de felle kleuren zichtbaar worden.
Een groot familiebedrijf maakt de artikelen. Lupita en Tonio hebben het bedrijf van de ouders van Tonio overgenomen. Er is veel aandacht voor het sociale component van het bedrijf. De werknemers werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind (het kan hard waaien en het is er koud in de winter!), schone, nette arbeidsplaatsen, met goede lonen, vakantiedagen en betaalde overuren. Daarnaast zijn er goede sanitaire voorzieningen, een prettige werksfeer, mogelijkheden om alleenstaand ouderschap te combineren met werk etc. etc.
Daarnaast is het bedrijf gecertificeerd in Duurzaam Ondernemerschap, toegekend door de overheid.

Fairtrade producten

Fairtrade producten is een onderdeel van de webshop van FAME-musthaves. In die categorie vind je de meest prachtige beelden, voertuigen, houtsnijwerk en andere leuke cadeaus en woonaccessoires. Je bestelt de producten gemakkelijk online, waarna het in hergebruikt verpakkingsmateriaal naar je toe gestuurd wordt. Je vindt alle fairtrade producten hier.

Fairtrade artikelen & het milieu

Wij verzenden onze bestellingen waar mogelijk (artikelen zonder risico op breuk) in zo klein mogelijke dozen. Daarnaast werken wij met gebruikte dozen en verpakkingsmateriaal, dat bij andere bedrijven in de omgeving wordt ingezameld. U krijgt uw bestelling daarom altijd netjes, goed en met een zo klein mogelijke milieubelasting in huis.