fbpx

 

Aanbieding!

Tegeltje Deventer dialect – Biet m in de rugge in Oud Hollands blauw-wit

 5.99

Uitverkocht

Uitverkocht

Tegeltje 15x15 cm - Deventers Gezegde: "Ie Heurt Achter de Witte Kuzen'"

Ontdek de charme van het Deventers dialect met dit unieke tegeltje van 15x15 cm, voorzien van de intrigerende spreuk: "ie heurt achter de witte kuzen". Ben je een trotse Deventenaar en wil je een vleugje authentieke geschiedenis aan je interieur toevoegen? Deze spreuk is een oud en gedenkwaardig gezegde dat verbonden is met Deventer's eigenzinnige verleden.

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop terwijl je de betekenis van deze uitspraak ontrafelt. Als je Deventer binnenrijdt via de Raalterweg, zal je oog ongetwijfeld vallen op de oude ingang van het Brinkgreven Psychiatrisch Ziekenhuis. Hier werden vroeger 'witte kuzen' gebruikt, die aan weerszijden van de ingang lagen. Dit tegeltje draagt dus een historische betekenis met zich mee en herinnert aan vervlogen tijden.

Hoewel de uitspraak wellicht een beetje ondeugend is, is het een knipoog naar de eigenzinnige aard van Deventer. Het is een speelse manier om te zeggen dat iemand een tikkeltje eigenwijs is – een compliment voor degenen die houden van een beetje 'gekkigheid'. Of je nu een stukje lokale geschiedenis wilt toevoegen aan je huis of op zoek bent naar een origineel cadeau, dit tegeltje is een charmante keuze die gegarandeerd gespreksstof zal opleveren.

Voeg dit tegeltje toe aan je collectie of geef het cadeau aan een mede-Deventenaar die de subtiele humor en de unieke geschiedenis van deze uitdrukking kan waarderen. Bestel vandaag nog en breng een vleugje Deventerse flair in je leven!

De tekst www.fame-musthaves.nl staat wel op de foto, maar uiteraard niet op het originele tegeltje.