fbpx

Cadeau top 10 2017-2018

Het nieuwe jaar is begonnen en de drukke periode in de cadeauwinkels zit er weer op. Maar welke cadeaus hebben we bij FAME musthaves nou het meeste ingepakt? Wat is dus de cadeau top 10 2017-2018?

Allereerst kunnen we constateren dat er een verschil is in online en offline verkoop. Omdat de fysieke winkel in Deventer zit, verkopen we daar ook veel Deventer producten. Die artikelen worden relatief weinig online gekocht, daarvoor komt men duidelijk nog ‘echt’ naar de winkel toe. We laten die producten buiten beschouwing, omdat de top 10 een mix is van web- en winkelverkopen.

Bottlelight waxinelichthouder voor op een fles van helder glas10. Op de ‘laatste plaats’, maar desalniettemin bijzonder veel verkocht en ingepakt zijn de glazen theelichthouders voor op een fles. Een leuk en origineel cadeau idee. Goed verpakt en ook uitstekend als cadeau te verzenden, ondanks het feit dat het van glas is. Bovendien een betaalbaar presentje van net geen tientje.

9. Fairtrade cadeaus in het algemeen, maar de Swazi kaarsen in het bijzonder. Deze artikelen zijn vaak een klein beetje duurder, maar worden met name rond de kerst erg veel cadeau gegeven. De kaarsen zijn natuurlijk ook nog eens een leuk en sfeervol cadeau, deze doen het erg goed als cadeau onder de kerstboom.

8. Eenhoorns, eenhoorns en nog eens eenhoorns. In allerlei soorten. Mokken, spaarpotten, klokken en zelfs geurkaarsen en geurhangers. Er zijn heel wat kinderen die zo’n prachtig item cadeau heeft gekregen.

7. Spaarpotten. Vooral de ‘emoticon’ spaarpotten van de drol zijn veel gegeven, zowel met Sinterklaas als met kerst. Maar ook bijvoorbeeld de retro spaarpotten in de vorm van een cassettebandje verkocht goed, maar die dan weer vooral richting kerst.

6. Maatwerk cadeaus. Dit zijn echt persoonlijke cadeaus, omdat je  een leuke tekst of heel persoonlijke foto op een mok, tegeltje of klok kunt laten zetten.  Wat we veel gezien hebben is een tegeltje met een foto van het (eigen) kind, of bijvoorbeeld een mok met de namen van de huisdieren er op.

5. Sieraden. Traditiegetrouw in de top-10. Sieraden blijken altijd nog een super leuk cadeau van de Sint, of onder de kerstboom.  Vaak leuk versierd met steentjes of echte Swarovski kristallen. Voor heren natuurlijk de leuke en stoere mannen armbanden. Er zijn dit jaar weer veel mensen verwend met zo’n prachtig sieraad!

4. Dierenhoofdmokken. Een nieuw item in de winkel, pas in november geïntroduceerd. De bekers in vorm van bijvoorbeeld een haai, kameel of tijger zijn enorm populair gebleken. De meest populaire was de mok in de vorm van een zwarte katten kop.

Spreuk tegel Platte buik had ik al stond me niet3. Spreuktegels. Een nieuwe lijn in de winkel en webshop. Eigen productie, daardoor altijd origineel en uniek. En dat wordt blijkbaar op prijs gesteld, vandaar deze 3e plek.  Hierbij zijn vooral de fun-teksten hard gegaan, zoals het tegeltje met de tekst ‘Platte buik? Had ik al, stond me niet.’

2. Tekstborden. En echt in alle soorten en maten. Wel is er bij klanten een duidelijke voorkeur voor ‘pluk de dag’, dit bord werd het meet ingepakt. Daarnaast ook de meer grappige tekst ‘Save water, drink beer’ werd met name voor de kerst veel gegeven.

1. De F*ck you kabouters! Deze waren letterlijk niet aan te slepen. Deze kabouters met opgestoken middelvinger zijn er ook al vanaf 4 Euro, waardoor ze een leuk cadeau idee zijn voor iedere beurs.