fbpx

Onze inzet voor duurzaamheid

Het shoppen in een webshop wordt vaak als niet-milieuvriendelijk of duurzaam geacht. Vaak wordt gerefereerd aan verpakkingen, het transport over grote afstanden en het bezorgen van pakketjes met grote (diesel) bussen. Bij FAME musthaves proberen we dat zo goed mogelijk om te buigen, zodat het bestellen en bezorgen van pakketjes een veel kleinere impact op onze omgeving heeft.

Duurzaam vervoer

Voor het transport van onze bestelling wordt de fietskoerier ingeschakeld. Dat betekent al een volledig milieuvriendelijke oplossing voor de stedendriehoek (Deventer-Apeldoorn-Zutphen), want daar wordt de bezorging daadwerkelijk op de fiets gedaan.
Buiten de stedendriehoek en bij orders waar de fiets niet mogelijk is, worden electrische voertuigen ingezet.

Hergebruik van verpakkingsmateriaal

Wij zamelen bij collega ondernemer dozen en ander verpakkingsmateriaal in. Dat materiaal is feitelijk erg goed om bestellingen te verzenden en kan uitstekend zo’n tweede ronde mee. Voor opvulling van pakketten (om bijvoorbeeld breuk te voorkomen) worden vaak oude kranten gebruikt, of hergebruikte (noppen)folie. Al het materiaal is van uitstekende kwaliteit, zodat de door u bestelde producten goed beschermd onderweg worden gestuurd.
Het hergebruik van dozen heeft nog een voordeel: vrijwel elke maat is altijd op voorraad. Wij hoeven daardoor nooit extreem grote dozen bij kleine bestellingen te gebruiken, zodat er meer bestellingen in 1 auto passen. Ook dat scheelt weer CO2 uitstoot!
Een uitzondering wordt gemaakt voor breekbare producten; om die goed te beschermen worden vaak grotere dozen gebruikt, zodat er extra vulling kan worden aangebracht om de producten te beschermen. Maar die vulling is dan dus wel weer hergebruikt.

Heeft u vragen over onze inzet voor duurzaamheid? Neem dan via het contactformulier contact met ons op.