fbpx
Nieuw maxima stijl sieraden onder andere braam oorbellen
april 27, 2017

Wat is polystone of Resin precies?

Beeldje van een levensechte olifant met de slurf omhoog
Wat is polystone of Resin precies?

Bij FAME-musthaves verkopen we een groot aantal artikelen die gemaakt zijn van Polystone. Meestal zijn dat dieren beelden of andere levensechte of gedetailleerde beelden, zoals onze dierenbeelden. Wat is polystone of Resin precies?

Op diverse sites is te lezen dat het hier zou gaan om een kunststof. Dat klopt niet, maar de verwarring is verklaarbaar. Beeldjes van polystone zijn vrij zwaar en het voelt meestal als steen. Er zit ook zeker wel steen in verwerkt, maar Polystone (ook wel Resin genaamd) is een mengsel van gemalen steen en hars. De gebruikte steensoort kan variƫren maar is niet bepalend voor de kwaliteit. De kwaliteit van het beeld wordt vooral bepaald door de afwerking er van.

De hars en steen worden vermengd zodat een mengsel ontstaat dat gietbaar is. Het wordt gegoten in een mal waar het zal uitharden. Na de uitharding wordt de mal verwijderd en is de ruwe vorm van het beeld klaar. Er zitten vaak nog restanten en uitsteeksels aan, die eraf worden geschuurd of geslepen. Daarna wordt het gepolijst en (meestal) met de hand beschilderd. He resultaat is een sterk beeld, dat aanvoelt als steen of hout. De beelden zijn vaak levensecht of een super gelijkende kopie van een ander werk.

Comments are closed.