fbpx
Zoveel spaarpotten… welke kies je?

Een spaarpot is vaak een erg leuk cadeau idee. Het staat absoluut in de cadeau top-10 en niet alleen bij kinderen. Dat is natuurlijk allemaal prachtig, maar omdat het zo’n leuk cadeau is, zijn er ook bijzonder veel modellen en varianten. Dus zoveel spaarpotten… welke kies je?

Spaarpotten voor kinderen, educatief

Stoobz spaarpot lego blokje blauwSpaarpotten voor met name kleine kinderen worden vaak gegeven met het idee om ze te  ‘leren sparen’. De kinderen leren geld opzij te zetten zodat ze later iets groters kunnen komen. ‘welkom in de wereld van het geld’. Een kind leert dat het beste door een spaarpot dat hem of haar het meeste aanspreekt. Daarom zijn er bijvoorbeeld leuke spaarpotten als legoblokjes. Spreekt de kinderen echt aan en geeft bovendien een verwijzing naar speelgoed. Sparen voor een grote doos Lego kan mooi in zo’n blokje. Ook andere dieren als schapen, eenden en andere boerderijdieren zijn enorm populair voor de kinderen.

Mijn eerste spaarpot

Spaarpot Mijn eerste spaarvarken klein blauwVoor de allerkleinsten zijn dit erg leuke spaarpotten. Wij kennen ze als varkens, met daarop letterlijk de opdruk ‘mijn eerste spaarpot’. Ze zijn er voor zowel jongens als meisjes. Maar vaak worden als eerste spaarpot ook bijvoorbeeld spaareenden gegeven, het liefst in blauw of roze dan weer.

Spaarvarkens

Spaarpot spaarvarken met hamerWat ook vaak aanspreekt zijn dieren en dan vaak ook nog lekker traditioneel een spaarvarken. Wel traditioneel, maar in allerlei moderne varianten verkrijgbaar, zodat ze gewoon weer in de huidige tijd passen.
De spaarvarkens verwijzen natuurlijk eigenlijk naar vroeger tijd, waarbij varkens vetgemest werden om ze in slechtere tijden te kunnen slachten. Feitelijk ook een vorm van sparen natuurlijk. De traditionele varkens zijn er nu al inclusief hamer, maar er zijn ook al modellen spaarvarkens die er ‘heel gek uit zien, de zogenaamde crazy spaarvarkens.

Spaarpotten: Voertuigen en hobby’s

Spaarpot volkswagen transporter busje type-2Dan zijn er nog veel spaarpotten uitgevoerd als voertuig. Auto’s, brommers, scooters, motors of zelfs caravans. Bij volwassenen representeren die modellen vaak het spaardoel: sparen voor een auto, brommer of in het geval van de caravan voor de vakantie. Heeft iemand een dergelijk spaardoel, kies dan een bijpassende spaarpot.
Bij volwassenen zien we ook vaak dat de hobby of liefhebberij terug moet komen in de pot. Mensen die uiltjes verzamelen willen ook een uiltjes spaarpot, muziekliefhebbers een cassettebandje etc. Denk bij de keuze voor het cadeau dan ook zeker aan de hobby’s van de ontvanger.

Fantasie sparen

En last but not least zijn er de fantasie potten. Houdt de jarige of jubilaris wel van een beetje gekkigheid? Kies dan voor een gekke spaarpot. Bijvoorbeeld een koe met bungelbeentjes, een Dikke Dame of het al eerder genoemde crazy spaarvarken.

Dus zoveel spaarpotten… welke kies je? Kort en bondig: kijk naar de hobby of liefhebberij, of liever nog het spaardoel. Bij kinderen zijn vaak boerderijdieren een goede keuze, of bij jongens kan een leuk voertuig natuurlijk ook. En bij een geboorte, bijvoorbeeld in een kraampakket, is een ‘mijn eerste spaarpot’ erg leuk!

Bekijk het assortiment Spaarpotten hier.

Meer weten over sparen en spaarpotten? Bekijk dan de Wikipediapagina die hierover gaat.