fbpx

We schrijven dit begin november. Sinterlaas moet nog komen, maar toch zien we ook al dat er veel kerstspullen worden verkocht. Ook zien we nu al dat mensen op zoek zijn naar Adventskalenders. Maar wanneer gebruik je die ook alweer? Wanneer start je er mee om goed uit te komen?


Snoepje of cadeautje
De Adventskalender wordt gebruikt om met elkaar naar Kerstmis toe te leven. Elke dag mag er een vakje open, voor kinderen verschijnt er dan vaak een snoepje of cadeautje, voor volwassenen vaak een quote, spreuk of (bijbelse) tekst

24 vakjes
Advents betekent komst. De adventskalender kondigt dus de kerst aan, maximaal 4 zondagen voordat het kerstfeest start.
Een Adventskalander bestaat vrijwel altijd uit 24 vakjes, streepjes of andere uitingen, je begint dus 24 dagen voor kerst met het openen van de vakjes.
De adventsperiode begint officieel op de zondag die het dichtst bij 30 november valt en eindigt op 24 december bij het avondgebed.

Christelijk feest
Kerstmis is natuurlijk een belangrijk Christelijk feest. De traditie van de kalender stamt uit de negentiende eeuw en werd in die tijd vooral in Duitsland en Oostenrijk toegepast. Ook tegenwoordig zien we in deze landen nog steeds dat hier veel aan wordt gedaan.

Bij FAME-musthaves hebben we eigenlijk geen echte Adventskalenders. Wel is er een super leuke, originele variatie op bedacht: de adventskaars. Passend bij de tijd van lichtjes en gezelligheid! Brandt elke dag een klein stukje van de kaars tot het kerst is!

Naast de Adventskaars zijn er nog tal van andere, bijzondere kaarsen bij FAME-musthaves. Ze hebben op zich niets met de kerst te maken, maar ze zijn Fairtrade, dus met jouw aankoop steun je lokale ateliers in Swaziland. Dat past natuurlijk erg goed bij de kerstgedachte!