fbpx

Een sneeuwbol, door sommigen ook wel schudbol genoemd, is een enorm populair cadeau. Het wordt al veel gegeven aan kinderen rond de Sinterklaasperiode, maar uiteraard ook als kerstcadeau. Dat komt omdat het nostalgische gevoelens oproept, vaak bij degene die het geeft, maar ook door de prijsstelling: je hebt al een sneeuwbol vanaf een Euro of 6. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk voor kinderen; door te schudden begint het gewoon te sneeuwen.
FAME-musthaves mag zich specialist noemen op het gebied van sneeuwbollen, door een ruim assortiment van ruim 40 verschillende sneeuwbollen.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de sneeuwbol? Lees hieronder dan verder.


Geschiedenis van de sneeuwbol
De eerste sneeuwbollen komen voor in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk en waarschijnlijk zijn ze bedacht als een alternatief van de glazen presse-papiers.
In de jaren 70 van de 19-e eeuw waren er al zeker 5 fabrieken die sneeuwbollen produceerden.

Wereldtentoostelling in Parijs
In 1889 werd in Frankrijk het 100-jarige jubileum van de Franse revolutie gevierd. Immers, in 1789 werd de Bastille bestormd, wat wordt gezien als start van de revolutie.
In hetzelfde jaar van het 100-jarige jubileum werd de Wereldtentoonstelling in Parijs gehouden. Daar werd een sneeuwbol gepresenteerd met daarin… de nieuwe Eiffeltoren!
Ruim 30 jaar later, rond 1920, werden de eerste sneeuwbollen gezien in de Verenigde Staten. daar werden ze een populair verzamelobject. De bollen werden daar vaak aangeboden als reclameobject. In Europa waren meer religieuze bollen populair.
Vanaf de jaren 50 werden sneeuwbollen steeds vaker van kunststof gemaakt.

Sneeuwbollen in onze tijd
Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen sneeuwbollen beschikbaar. Deze sneeuwbollen worden in tal van landen geproduceerd, van massaproductie in Hongkong en China tot fijn bewerkte soorten die nog steeds geproduceerd worden in Duitsland. Sneeuwbollen laten verschillende scènes zien, zoals een typisch Kerstlandschap, Disneyfiguren, dieren, historische scènes, enzovoorts.

Kerst sneeuwbollen
Bij FAME-musthaves vind je eigenlijk alleen de specifieke kerst sneeuwbollen. Sneeuw en kerst is natuurlijk een fascinerende combinatie, want veel mensen hopen elk jaar weer op een witte kerst. Ook voor kinderen heeft die combinatie iets magisch. Je trekt de kinderen als het ware hun fantasiewereld in. Merry Christmas!