fbpx
De spaarpotten anno 2020 zijn mooier dan ooit. Prachtig bedrukt en door de moderne productietechnieken in bijna elke vorm te verkrijgen. Maar hoe helpt een spaarpot om het spaardoel te halen? En welke typen spaarpotten zijn het nu helemaal? 

Spaarvarken om vet te mesten

Vroeger waren spaarpotten er eigenlijk maar in één vorm: het varken. Dat kwam omdat een vetgemest varken als een grote rijkdom werd gezien. Het hebben van een spaarvarken gaf dezelfde associatie, waardoor het een geliefd middel werd om in te sparen.
Tegenwoordig worden nog steeds veel spaarpotten uitgevoerd in de vorm van een varken en daar ligt dezelfde associatie aan ten grondslag. Ook hierbij is het de bedoeling dat het varken ‘vetgemest’ wordt zodat een grote rijkdom ontstaat.

Voor kinderen én volwassenen

Hedendaagse spaarpotten zijn er voor alle leeftijden. Immers, op vrijwel elke leeftijd bestaat nog de behoefte om te sparen. alleen zijn de spaardoelen anders. Een kind spaart vaak voor speelgoed of bijvoorbeeld een spelcomputer. Volwassenen hebben nou eenmaal andere wensen, de spaardoelen zijn daardoor vaak meer gericht op echte luxe, bijvoorbeeld een uitbouw aan huis, een caravan of een prachtige, verre reis.

Financiële bewustwording – vertrouwen in de toekomst

Een middel om ouderwets geld in op te bergen zorgt met name bij kinderen voor een bewustwording met geld. Kinderen die zakgeld krijgen of verjaardag geld, kunnen (een deel) opzij zetten voor iets groters. Dat is een wijze les voor de toekomst. Immers, ook dan is het beter om te sparen voor iets groots dan ervoor te lenen. Het gebruik van een spaarpot zorgt voor de fysieke zichtbaarheid, zodat niet wordt vergeten om te sparen.
Als ouder of verzorger is het goed om kinderen (zak)geld te geven, maar een afspraak om bijvoorbeeld 10% van het geld direct te gaan sparen, krijgen de kinderen nog meer vertrouwen in de financiële toekomst.

Een spaarpot voor bruiloft, geboorte of verjaardag

Het assortiment is enorm en daarom vind je ook altijd leuke spaarpotten voor speciale gelegenheden. Zo zijn er diverse spaarpotten voor een huwelijk of bijvoorbeeld een verjaardag. Ook zijn er diverse leuke modellen voor geboorte, bijvoorbeeld leuk als kraam cadeau met de eerste donatie er al in!
Er zijn ook piggy banks voor bijvoorbeeld Vaderdag, om dank je wel te zeggen, voor Valentijnsdag en meer van dit soort bijzondere gelegenheden.

Top 5 spaarpotten

FAME-musthaves verkoopt heel veel spaarpotten, in allerlei vormen. Uiteraard ede spaarvarkens met allerlei bedrukkingen en/ of leuke gadgets, maar ook spaarpotten in de vorm van vrachtauto, gereedschapskist of van een koe, een lama… je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Van alle spaarmiddelen die FAME-musthaves verkoopt is een leuk lijstje te maken, wellicht doe je er leuke inspiratie mee. En vind je niet wat je zoekt? Kijk dan even verder op de site, het assortiment is erg groot!

1. Spaarvarken next tattoo! Echt de best verkochte spaarpot van dit moment. Een tatoeage is natuurlijk niet goedkoop, zeker als het een bijzondere of bijzonder groot inkt-kustwerk moet worden. Leg daarom geld weg in dit zwarte varken zodat de liefde voor tatoeages tot bloei kan komen!

2. Balloonies spaarpot roze. Deze replica van het beroemde kunstwerk van Jeff Koons: de ballon hond  is echt een geweldig leuke, grote spaarpot. Gemaakt van keramiek, met een rubberen stop.

3. Spaarpot liggende alpaca. Deze dieren zijn sowieso heel erg populair, bij zowel volwassenen als kinderen, daarom staat het in deze top 5.

4. Spaarpot tractor rood. Eigenlijk doen alle ‘producten’ van op en rondom de boerderij het goed. De tractors zijn er in meerdere kleuren en uitvoeringen, maar deze rode staat hoog genoteerd.

5. Spaarpot koffer met wereldkaart. Sparen voor reizen blijft leuk, zelfs in deze bijzondere tijden. Daarom worden er veel van deze koffers verkocht. Ook deze zijn er in meerdere kleuren en uitvoeringen.

Klik hier voor het volledige assortiment.