fbpx

Of is de pietendiscussie niet eens meer nodig?

Premier Rutte zei het net nogmaals: de gedeeltelijke lockdown gaat tot zeker half december duren. Dat is ontzettend zuur voor onder andere de horeca, maar we moeten het doen om de ziekenhuizen en verpleeghuizen te ontlasten. En het financiële leed is natuurlijk niet vergelijkbaar met het leed dat bij sommige patiënten nog steeds voortwoekert.

Klein leed
Een ander ‘bijkomend’ klein leed is dat Sinterklaas niet gevierd kan worden zoals vroeger. Hoe leuk was het om met hele families en vrienden bij elkaar te komen om de gelukkigste kinderen op de wereld te aanschouwen? Dit jaar zal de viering bestaan uit alleen het gezin zelf, hooguit met opa en oma erbij, of een uithuizige broer of zus.

Doodsteek kinderfeest
Met een aantal collega-winkeliers en collega’s van webshops zijn een beetje ‘bang’ voor de toekomst van Sinterklaas als feest: na de discussie over welke kleur Piet wel of niet moet krijgen, kan dit weleens de doodsteek zijn voor het kinderfeest op 5 december.
De verwachting van ons is dat meer mensen dan ooit Sinterklaas over zullen slaan of het heel klein gaan vieren. Na half december lijkt er een kans dat de lockdown kleiner wordt, waardoor je lekker met familie leuke dingen kunt gaan doen. En dus.. is dat een beter moment om eens goed uit te pakken!

2021
en omdat dan gewenning is ingezet, is er volgend jaar nauwelijks nog discussie over pieten. Of worden er nog verlanglijstjes gemaakt. Hooguit wordt de schoen nog gezet en wordt er een verdwaald, goedgekeurd liedje gezongen. Dat alles als opmaat voor de grote viering: kerstmis.

Note: Bovenstaande beweringen zijn persoonlijk en zijn op geen enkel wetenschappelijk onderzoek gestoeld, hooguit zijn er meningen en onderbuikgevoelens van collega’s gebruikt.

En ja, wij hebben een winkel. Een webwinkel wel te verstaan. Nu je hier toch bent, wil je misschien ook wel even rondkijken op de site. Begin maar eens bij de schoencadeaus, wel zo toepasselijk.

Geen reacties om te tonen.